Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία.


Η θρησκεία είναι προσωπική επιλογή του καθενός . Αναφαίρετο δικαίωμά καθένας να πιστεύει ότι θέλει και να έχει και χώρο λατρείας. Αλλά όσον αφορά την εκπαίδευση νομίζω πως πρέπει να είμαστε απόλυτοι. Καταρχήν πρέπει να δεις ποιους σκοπούς έχει η εκπαίδευση στη χώρα μας. Ρόλο υποστηρικτικό δεν μπορεί να 'χει ούτε να εξυπηρετεί στόχους της εκκλησίας. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι εργαλείο προσηλυτισμού και κατήχησης όπως ήταν στο παρελθόν.
Επίσης δεν μπορείς "να παίζεις" με φυσική και μεταφυσική στην εκπαίδευση τουτέστιν επιστήμη και Χριστιανισμό. Ποια κοσμοθεωρία θα διδαχτεί στο σχολείο ??
Αφήστε που το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο έχει κάνει γκάφα ολκής παιδαγωγικού χαρακτήρα ( για να μην πούμε έγκλημα...) αφήνοντας τα βιβλία των Θρησκευτικών να αναφέρονται στην ιεραποστολή και αυτό καταργεί αυτομάτως τον διαπολιτισμικό χαρακτήρα που θέλει να προσδώσει στην εκπαίδευση. ( Διαπολιτισμος σημαίνει να σέβεται το σχολείο το πολιτισμικό φορτίο που φέρει ο κάθε μαθητής ) Το ίδιο κάνουν άλλωστε οι πρωινές προσευχές και οι υποχρεωτικοί εκκλησιασμοί.

Διαχωρισμός εκκλησίας κράτους ΤΩΡΑ ειδικά σε ότι έχει σχέση με την εκπαίδευση.
Παρεμπιπτόντως αν είχανε οι "της εκκλησίας" λιγάκι μυαλό έπρεπε να αντικαταστήσουν το μάθημα των Θρησκευτικών με το μάθημα της Αστρονομίας( που δυστυχώς λίγα πράγματα διδάσκονται στα δημοτικά τουλάχιστον..) Με πόσο πιο ωραίο τρόπο θα περνούσαν τα μηνύματά τους περι της ύπαρξης Θεού. Ας είναι, ας κάνουν τέτοιου είδους κουταμάρες .... Οι πιτσιρικάδες δεν πείθονται πια ούτε με προσευχές , ούτε με τις αρλούμπες που διδάσκονται στα σχολεία.

Αυτοί εντάξει.... είναι θρησκόληπτοι , δογματικοί , κολλημένοι ... Τι κάνει η πανεπιστημιακή κοινότητα η οποία αυτή θα έπρεπε να είχε θέσει το αίτημα κατάργησης των συμβόλων.


Από το forum του tvxs από το μέλος HOMO ( δηλαδή του ιδίου)